top of page

Het virtuele 

Zadelatelier

De geselecteerde merken waarmee ik werk moeten aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen; aanpasbaarheid, personalisatie en goede pasvorm zijn de belangrijkste eisen.

Empire by bb

Empire by BB is ontstaan door jarenlange ervaring en samenwerking tussen ruiters, zadelpassers, zadelmakers, instructeurs, fysiotherapeuten en meer specialisten.

De zadels, met een statige en kwalitatief zeer hoogwaardige uitstraling, worden met zorg en aandacht handgemaakt in Engeland.

Empire by BB zadels worden enkel aangemeten door een selectief aantal zadelpassers, die hun sporen in het vak ruimschoots verdiend hebben.

Empire zadels zijn volledig aanpasbaar voor paard en ruiter. De houten boom komt standaard met het Treeclix systeem waardoor ik de boommaat, op 5mm nauwkeurig, op maat kan zetten op locatie. Voor de juiste ondersteuning van de ruiter zijn de positie van de kniewrongen en flaplengte van het zadel door mij op maat bestelbaar. 

Ook is er meer dan voldoende ruimte om een lakje, steentjes of stardust toe te voegen om je zadel helemaal mee af te maken. Vraag naar de mogelijkheden. 

Prijs v.a. €4500,-

Empire saddles, Empire zadel, modellen Empire zadel, zadel van empire
Empire Omani, Omani
Empire Maratha, Maratha

Empire Omani

Ruiter

De Omani is het neusje van de zalm binnen onze dressuurzadels. De monoflap en de afwerking van de kniewrong zorgen voor een prettig gevoel van steun en comfort, zonder de ruiter te beperken.

Paard 

In de Empire Omani wordt gebruikt gemaakt van een zadelboom die geschikt is voor paarden met een gemiddelde tot hoge schoft en een brede wervelkolom. Het kussen zorgt voor een goede verdeling van de druk en geeft veel ruimte aan de wervelkolom, zodat het zadel tijdens alle bewegingen perfect blijft liggen.

Standaard wordt dit zadel in luxueus buffelleer geleverd. 

Empire Maratha

Ruiter
De Empire Maratha combineert een stijlvol ontwerp met comfort voor zowel ruiter als paard. De monoflap geeft de ruiter een close contact gevoel. De positie van de extra zachte wrong ‘dwingt’ de ruiter niet in een houding, maar ondersteunt waar nodig. 

Paard
In de Empire Maratha wordt gebruikt gemaakt van een zadelboom die geschikt is voor paarden met een gemiddelde tot hoge schoft en een rechte rug. 

Standaard wordt het zadel uitgevoerd in luxueus buffelleer.

Empire Avanti, Avanti

Empire Avanti

Ruiter

De Empire Avanti is een stijlvol vormgegeven dressuurzadel. Door het monoflap ontwerp en de kniewrongen op het zweetblad geeft dit zadel een maximaal close contact gevoel. De positie van de kniewrongen ‘dwingt’ de ruiter niet in een houding, maar ondersteunt waar nodig. De kniewrong is aanpasbaar om een optimale houding en zit mogelijk te maken.

 

Paard
Door de keuze uit een ruime selectie zadelbomen kan dit zadel voor verschillende paardenruggen geschikt gemaakt kan worden. 

Standaard wordt dit zadel uitgevoerd in luxueus memelleer. 

Empire baroque, barok zadel, zadel voor barokke paarden
Empire Aztec, Aztec, diepe zit, veel steun
Empire Median, Median, onafhankelijke zit

Empire Aztec

Empire Median

Empire Baroque

Ruiter
De Empire Aztec combineert een stijlvol ontwerp met comfort voor zowel ruiter als paard.
De positie van de extra zachte wrong ‘dwingt’ de ruiter niet in een houding, maar ondersteunt waar nodig.

Paard

Dit model wordt gemaakt op een zadelboom die geschikt is voor paarden met een hoge schoft en een brede wervelkolom. Ook het ontwerp van het kussen kan aangepast worden, zodat de druk goed verdeeld wordt over de paardenrug, de wervelkolom en schoft veel vrijheid krijgen, en het zadel tijdens alle bewegingen perfect blijft liggen.

Het zadel wordt uitgevoerd in luxueus buffelleer. 

Ruiter
De Empire Median is ideaal voor ruiters die een ongedwonen zit en maximale bewegingsvrijheid nastreven.  Hij heeft een wat vlakkere zitting. 

 

 

Paard
De Empire Median wordt op een boom gemaakt die geschikt is voor rondgeribte paarden met een kleine glooing in de rug en een lage tot gemiddelde schoft. Het zadel wort uitgevoerd in luxieus buffelleer. Uiteraard kun je het zadel naar eigen smaak customizen. 

Ruiter
Dit zadel is ideaal voor ruiters die een wat breder paard hebben maar graag in het zadel zitten die smal aanvoelt. Het monoflap ontwerp en de extra zachte kniewrongen op het zweetblad geven een maximaal close contact gevoel. 

 

Paard
De Empire Baroque wordt op een boom gemaakt die geschikt is voor paarden met een lage tot gemiddelde schoft met een rechte rug.  Het zadel wort uitgevoerd in luxueus buffelleer. Uiteraard kun je het zadel naar eigen smaak customizen. 

Frank Baines

Frank Baines saddlery, modellen Frank Baines, zadel Frank Baines

Frank Baines Saddlery heeft als missie om de beste kwaliteit zadels te maken die zorgen voor balans, stabiliteit, comfort en maximale prestaties; een zadel dat jou en jouw paard urenlang rijplezier geeft. Dit doen ze door ambachtelijke vaardigheden met luxe, hoogwaardige materialen te combineren om innovatieve en bekroonde zadels  te produceren. 

 

Door het unieke digitale programma "Build my Baines" kun je zelf je zadel geheel samenstellen. De zadels zijn volledig aanpasbaar voor paard en ruiter. De houten boom komt standaard met het Treeclix systeem waardoor ik de boommaat, op 5mm nauwkeurig, op maat kan zetten op locatie.

 

Frank Baines heeft de Aspire-line, Classic-line en Symphony-line.

Aspire-line vanaf              €2784,-
Classic-line vanaf             €3680,-
Symphony-line vanaf     €4640,-

frank baines operetta

Operetta

Ruiter
 

Het Frank Baines Operetta dressuurzadel is ontworpen met een gestroomlijnd en slank zweetblad voor een comfortabele pasvorm, waardoor je gemakkelijk in nauw contact blijft met je paard. Met zijn geheel nieuwe zadelboom biedt de Operetta een smalle twist en een ruime zitting, wat resulteert in een optimale rijpositie.

 

Paard

Dit model is geschikt voor paarden met een middelhoge tot hoge schoft.  

frank baines soprano

Soprano

Ruiter
 

De Soprano is een stijlvol en zacht dressuurzadel met een open zitting en geeft de ruiter de juiste ondersteuning voor de onafhankelijke zit. Het is een stijlvol en zacht dressuurzadel.  

 

Paard

Dit model is geschikt voor paarden met een gemiddelde schoft en iets curve in de rug.

Connect Saddles

Connect Saddles is een relatief jong zadelmerk, die voor maatwerk, comfort en kwaliteit gaat.  "Ons doel is om jouw zorgeloos te laten genieten van jouw paard, met een perfect aangemeten zadel"  Onze fitters zijn zorgvuldig gekozen, opgeleid en zullen er alles aan doen om jullie als combinatie te laten stralen. 

Connect zadels zijn volledig aanpasbaar voor paard en ruiter. De kussens zijn wolgevuld en de kunststofboom is aanpasbaar in de koude pers op locatie. Hierdoor kan het zadel als het ware mee groeien met je paard. De kniewrongen zijn aanpasbaar voor de juiste ondersteuning van je benen. En oneindig veel mogelijkheden om je zadel te personaliseren. 

Prijs v.a. €2995,-

Connect Saddles, Connect zadel, zadel modellen connect
Connect Erasmus, Erasmus, onafhankelijke zit zadel

Connect Erasmus 

Ruiter
Een fijn klassiek model voor de ruiter die de onafhankelijke zit goed ondersteunt. De kniewrongen onder het zweetblad zijn verplaatsbaar en aan te passen naar de wens van de ruiter. Afgewerkt met kalfsleer en kan ook in luxueus buffelleer besteld worden. 

Paard

Met keuze uit 3 verschillende kunststof bomen kan dit model op veel paarden passend gemaakt worden. De bomen zijn onbeperkt aanpasbaar doormiddel van een koude pers op locatie. 

Door de vele opties kan je het zadel geheel naar eigen smaak customizen. 

Connect Short Block, Connect Diable SB, Connect, Diable short blok

Connect Diable SB

Ruiter
De Connect Diable Short Block is geschikt voor de ruiters/amazones met gemiddeld tot kortere benen. De aanpasbare short block op dit zadel zorgt voor goede ondersteuning van de gemiddelde tot korte bovenbeen. Standaard afgewerkt met kalfsleer en kan ook besteld worden in buffelleer. 

Paard

Met keuze uit 3 verschillende kunsstofbomen kan dit model op veel paarden passend gemaakt worden. De bomen zijn onbeperkt aanpasbaar door een koude pers op locatie.   

Door de vele opties kan je het zadel geheel naar eigen smaak customizen. 

Connect diable LB, Long blok, Long Block, Connect diable Long Blok,

Connect Diable LB

Ruiter
De Connect Diable Long Block is geschikt voor de ruiters/amazones met lange benen. De aanpasbare long block op dit zadel zorgt voor goede ondersteuning van de wat langere slanke bovenbeen. Standaard afgewerkt met kalfsleer en kan ook besteld worden in buffelleer. 

Paard

Met keuze uit 3 verschillende kunsstofbomen kan dit model op veel paarden passend gemaakt worden. De bomen zijn onbeperkt aanpasbaar door een koude pers op locatie.   

Door de vele opties kan je het zadel geheel naar eigen smaak customizen. 

Ikonic Saddlery

Ikonic, Ikonic saddlery, Ikonic springzadel, Ikonic dressuurzadel, Ikonic modellen

Ikonic  streeft ernaar dat ruiter en amazone hun sport op alle niveaus kunnen beoefenen door te kunnen genieten van een zadel vervaardigd uit kwaliteitsvolle materialen, technisch optimaal afgewerkt, aanpasbaar aan ieder paard dankzij de vlot verwisselbare zadelboog en de vulling van de panelen, maar steeds voor een competitieve prijs. 

Ik vind het fijn om met Ikonic zadel te werken omdat ze aanpasbaar zijn doormiddel van een verwisselbaar kopijzer, het is een veelzijdig merk. Of je nu springt of dressuur rijdt, ze hebben verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Daarnaast hebben ze de light line en de Evolution line.  De light line is een combinatie van leer en synthetisch leer. De evolution line bestaat helemaal uit leer. 

Ikonic light, Ikonic evolution, Ikonic dressuurzadel
Ikonic light veelzijdigheidzadel
Ikonic Light springzadel,

Ikonic Dressuur

Light/Evolution

Ikonic Veelzijdigheid Light/Evolution

Ikonic Spring

Light/Evolution

Ruiter

De Ikonic dressuur is verkrijgbaar in een dubbelflap en monoflap voor meer close contact gevoel. De zitting is van luxe kalfsleder. De lengte van de kniewrong kan naar wens van de ruiter worden aangepast. ook kan er gekozen worden uit een wat vlakkere of diepe zit.  

Paard

De Ikonic dressuur is geschikt voor alle niveau's. De V-singelbevestiging zorgt voor een correcte ligging van het zadel. De brede kussens onder het zadel verdelen de druk optimaal.  Ikonic werkt met verwisselbare kopijzers waardoor de boomaat aanpasbaar is voor je paard. 

Ruiter

De Ikonic veelzijdigheid is verkrijgbaar in een dubbelflap in het zwart en bruin. Voor meerdere diciplines inzetbaar. De zweerbladen zijn groter en rechter dan bij het springzadel. 

 

De lengte van de kniewrong kan naar wens van de ruiter worden aangepast. ook kan er gekozen worden uit een wat vlakkere of diepe zit. 

Paard

De Ikonic veelzijdigheid heeft een uitsnijding ter hoogte van de onderste zweetbladen wat zorgt voor een beter contact met je paard . De breedte van de verwisselbare kopijzers vermijdt knijpen bij de schoft. De 3punts bevestiging van de singel zorgt voor goede drukverdeling en correcte ligging op de paardenrug. 

Ruiter

De Ikonic Jump is verkrijgbaar in een dubbelflap in het zwart en bruin. De lengte van de kniewrong kan naar wens van de ruiter worden aangepast. ook kan er gekozen worden uit een wat vlakkere of diepe zit. 

Paard

De Ikonic jump is een fijn springzadel en combineert leer en high-teck materialen met een geavanceerd ergonomisch ontwerp. Dankzij alle opties biedt dit zadel een nauwkeurige pasvorm en superieur comfort voor ruiter en paard. 

GFS Saddles

GFS saddles, GFS zadels, GFS modellen
under-construction-232x300.jpg

Wintec

Wintec heeft altijd het rijden gemakkelijk en comfortabel gemaakt. Door wereldwijd toonaangevende innovaties en hoogwaardige materialen te combineren in lichte, weerbestendige en onderhoudsvriendelijke zadels, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Wintec 's werelds nummer één synthetische zadelmerk is.

De wintec zadels zijn prijs- en onderhoudsvriendelijk. Doormiddel van een verwisselbaar kopijzer is de boommaat aanpasbaar voor je paard.   

Prijs v.a. €950,-

Wintec, Wintec zadel
Isabel Werth wintec, Izabel werth wintec, wintec dressuurzadel

Wintec Izabel Werth

Ruiter

Dit dressuurmodel heeft een diepere zit dan de 500 HART. Is luxer uitgevoerd en heeft een zachte zitting. De knieblokken zijn aanpasbaar naar wens van de ruiter en zijn bevestigd onder het zweetblad met klittenband. 

Paard

Geschikt voor meerdere type paarden en boommaat is aanpasbaar door verwisselbaar kopijzer. 

Wintec 500 hart, Wintec dressuurzadel

500 HART

Ruiter

Dit model is meest geschikt voor ruiters met een kort(boven)been. De kniewrong zijn verstelbaar naar wens van de ruiter. 

Paard

Door keuze uit drie verschillende zadelbomen kan dit zadel passend gemaakt worden voor verschillende type paarden. Het zadel beschikt over een kort oplegvlak en heeft een kunststofboom die aanpasbaar is. 

bottom of page